2011. január 15., szombat

Lehet beszélni arról is, amiről nem. Ja, és az csinálja jól, aki hisz a sárkányokban.

Fénybarlang nem egy napló, nem hisztijeim, siránkozásaim vagy épp személyes kis ügyleteim boncolgatásának színhelye. Amit most "közzéteszek", mégis valami személyes, nagyon ide vágó és nagyon rólam szóló. Rólam és tőlem, mert 2010 novemberében született és 2011 januárjára tervezem gatyába rázását. Miről van szó tulajdonképpen? A legutolsó NaNoWriMo regényemről, ahol a főszereplő egyike a hozzám legközelebb álló szereplőknek. Megkeresett, megtalált,megírtam. Spoiler következik, előszó, ajánló, üzenet - a regényből és az életemről:

Árnyéklány
(részlet)

"Hányféleképpen is hívhatjuk egymást? Van-e egy igazi nevünk? Számít-e egyáltalán, hogyan nevezzük a másikat? Fontos-e, hogy valakin van kalap vagy sem? Lehet-e beleszeretni egy fiúba vagy egy lányba egyetlen pillantás alatt? Elég-e akarni a reménytelent? Létezik a távolság? Megéri álmodozni? Valósággá válhatnak-e az álmaink? Vagy feltétlen lejjebb kell-e adnunk az elvárásainkból? Érdemes-e bízni a jó sorsban? Minden az-e, aminek látszik? Észrevesszük egymást? És figyelünk-e eléggé a köztünk járó kalaposokra?

Az emberek válaszolnak, ha kérdezik őket. A kalaposokkal csak az a baj, hogy ők kérdeznek, és őket nem kérdezik – az emberek. Te. Ti. Én. Ők.

Bárkiből lehet Árnyéklány. Talán Te is az vagy! Egy közülük. Nézz körül! És open your eyes!"



Megj.: Hallgassatok Snow Patrol-t!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése